Orthodontie voor volwassenen

Plan een vrijblijvend consult

Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden voor volwassenen om de stand van hun tanden en kiezen te verbeteren. Aanleiding voor een beugelbehandeling kan zijn dat u in het verleden een beugel heeft gehad, maar dit niet tot het gewenste resultaat heeft geleid of dat uw tanden en kiezen weer scheef zijn gaan staan. Ook kan het zijn dat u nooit een beugel heeft gehad, maar dat u zich stoort aan de stand van de tanden en kiezen, de stand van de onder- en/of bovenkaak, of dat u bijvoorbeeld vindt dat er teveel tandvlees zichtbaar is wanneer u lacht. In geval de tanden en kiezen steeds schever zijn gaan staan zijn er ook mogelijkheden om de tandstand te stabiliseren, en daarmee dus verdere scheefstand te voorkomen. Wanneer u meer wilt weten, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend consult (€21,78). Wij kunnen u dan persoonlijk en op maat adviseren over de mogelijkheden die op u van toepassing zijn.

Lees hier een informatief artikel over beugels bij volwassenen in het tijdschrift GEZONDHEID&CO.

Behandelingsmogelijkheden voor volwassenen

Binnen onze praktijk zijn er verschillende behandelingsmogelijkheden voor volwassenen. Tijdens het eerste vrijblijvende consult luisteren we goed naar uw wensen en zullen we aan de hand van uw gebitsituatie beoordelen wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens dient een behandelplan individueel en met zorg te worden opgesteld. Binnen onze praktijk wordt er gewerkt met vastzittende beugels (zowel metalen als witte blokjes) en ook met onzichtbare beugels. Zie voor uitgebreide informatie over deze beugels de pagina’s “vaste beugels” en “onzichtbare beugels“. Wilt u weten wat u vergoed krijgt of wilt u verzekeringen met elkaar vergelijken? Kijk dan eens bij de pagina “Tarieven”  op deze site.

Een op maat gesneden aanpak

Op elke leeftijd kan de stand van de tanden door middel van beugels verbeterd worden. Is daarnaast het aanpassen van de kaakstand nodig of gewenst, dan zal dat bij volwassenen veelal operatief moeten gebeuren. Dit is het werk van de mond-, kaak- en aangezichtschirurgen. In deze specifieke gevallen werkt de orthodontist zeer nauw samen met de kaakchirurg en spreken we over een gecombineerde orthodontische-chirurgische behandeling. In Orthodontistenpraktijk Nijmegen Dukenburg vinden regelmatig multidisciplinaire spreekuren plaats met de mond-kaak- en aangezichtschirurg en orthodontist.

Kaakchirurgie Jeroen Bosch

Op deze site vindt u informatie over de App ‘JBZ Zorg’ chirurgische kaakcorrectie.

Kaakchirurgie Radboud

Op deze site kunt u de informatie folder ‘Osteotomie’ downloaden.

beeld-400v2
Portrait:  Head shot of mid-adult female wearing braces.
Portrait of a beautiful senior woman, wonderful blue eyes, looking into camera ,smiling, wearing braces
Échte Orthodontist
Wij zijn extern gecertificeerd
(ISO 9001)
Hoge patiënttevredenheid (8,4)
Lees verder over kwaliteit
Snel eerste afspraak
Bij ons geen lange wachttijd. Na uw aanmelding heeft u snel een eerste afspraak.
Aanmelden eerste afspraak
Praktische Locatie
Ideaal gelegen naast winkelcentrum Dukenburg. Goed bereikbaar met auto, trein en bus. Makkelijk parkeren.
Bekijk de route
ortho-footer-1200-april2023
orthodontiepraktijk-dukenburg-logo-400px
NvvO_logo2019
Orthodontistenpraktijk Nijmegen Dukenburg
Zwanenveld 9080k
6538 SC Nijmegen
tel 024-3440837
Openingstijden
maandag t/m donderdag
van 8:30 uur tot 17.00 uur
Telefonisch bereikbaar
maandag t/m donderdag
tussen 08.30 uur en 12.00 uur
en tussen 13.30 uur en 16.00 uur