Orthodontist NvVO

De specialist

Als u een orthodontist kiest die lid is van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten, dan weet u zeker dat een specialist u behandelt. Een orthodontist volgt na zijn/haar opleiding van 6 jaar tot tandarts, de 4-jarige opleiding tot orthodontist. Uw orthodontist heeft dus 10 jaar gestudeerd, en mag zich inschrijven in het Specialistenregister voor Tandheelkundige Specialisten (STS). Een échte orthodontist houdt zich alleen bezig met orthodontie en beschikt daardoor over de juiste ervaring voor het beste resultaat.

Ook tandartsen doen beugelbehandelingen

Een tandarts voor orthodontie heeft na de tandartsopleiding geen opleiding tot orthodontist gevolgd. Een tandarts voor orthodontie is dus geen orthodontist en daarom ook niet opgenomen in het STS. Een tandarts voor orthodontie wordt niet gecontroleerd op de kwaliteit van orthodontisch handelen zoals bij orthodontisten wel het geval is. De kosten voor een behandeling bij een orthodontist en een tandarts voor orthodontie zijn gelijk, dus bij een orthodontist krijgt u meer kwaliteit, terwijl u daar niet meer voor betaalt.

Lees “dit artikel” voor meer informatie over het verschil tussen een orthodontist en een tandarts voor orthodontie.

Kwaliteit gewaarborgd

Bovendien voldoet de praktijk aan de strenge kwaliteitseisen van de NVvO. Dit houdt in dat de praktijk regelmatig meedoet aan visitatie en certificering, en de orthodontist voldoet aan de eisen voor nascholing.

In juni 2017 is de praktijk wederom bezocht door collega-orthodontisten. Deze klinische visitatie omvat diverse aspecten, maar een belangrijk onderdeel hiervan is de inhoudelijke beoordeling van het resultaat van de beugelbehandeling. We zijn er trots op dat de kwaliteit is beoordeeld als uitstekend!

Kwaliteit staat centraal

  • alleen échte orthodontisten
  • NVvO branchecertificaat
  • patiënttevredenheid gemiddeld 8,4!
  • ISO 9001
vvo-logo
ortho-footer-basis-2018-v3a
orthodontiepraktijk-dukenburg-logo-grijstint-450px
bottom_vvo
Orthodontistenpraktijk Nijmegen Dukenburg
Zwanenveld 9080k
6538 SC Nijmegen
tel 024-3440837
Openingstijden
maandag t/m donderdag
van 8:30 uur tot 17.00 uur
Telefonisch bereikbaar
maandag t/m donderdag
tussen 08.30 uur en 12.00 uur
en tussen 13.30 uur en 16.00 uur
Wilt u advies of een vrijblijvend gesprek over een beugel voor uw kind of uzelf? Wij helpen wij u graag aan een beter en gezond gebit.