Tarieven 2022

Vaste lijst en tarieven met tandheelkundige behandelingen.

Met ingang van 1 januari 2013 is het experiment Vrije prijsvorming in de mondzorg beëindigd en stelt de Nederlandse Zorgautoriteit elk jaar een lijst met behandelingen en bijbehorende tarieven vast. Deze lijst is voor elke tandarts en orthodontist hetzelfde.
Hier vindt u de tarievenlijst Orthodontische zorg 2023.

Hier vindt u alvast de tarievenlijst Orthodontische zorg 2024.

 

Weten waar u aan toe bent.

Wij begrijpen dat het voor u moeilijk is om inzicht te krijgen in de kosten van de gehele orthodontische behandeling. Wanneer u een orthodontische behandeling nodig heeft die meer dan €250,- kost, krijgt u daarom altijd van te voren een schriftelijke begroting mee met daarop de voor u relevante prestatiecodes en kosten. Op deze manier weet u van tevoren waar u aan toe bent. De kosten van een orthodontische behandeling worden niet in één keer in rekening gebracht, maar worden berekend op basis van de op dat moment uitgevoerde behandeling of controle en worden zo gespreid over de gehele behandelduur.

Nota’s direct naar verzekering

We hebben onze administratie uitbesteed aan Netpoint Factoring B.V., een betrouwbare partner voor veel orthodontiepraktijken in Nederland. Netpoint dient uw nota’s rechtstreeks in bij de zorgverzekering. Nota’s die (deels)niet door de verzekeraar worden vergoed, zal Netpoint bij u declareren.

Voor vragen over nota’s kunt u terecht op www.uwdeclaraties.nl of via telefoonnummer 0416-541509. Daarnaast zijn zij via de website per email bereikbaar. Via www.uwdeclaraties.nl kunt u zich aanmelden en dan kunt u altijd inloggen om uw nota’s te bekijken, te printen, en de betalingen van u en de zorgverzekeraar te kunnen volgen. Van toepassing zijn de betalingsvoorwaarden van Netpoint Factoring B.V.

Wij kunnen uw declaratieverkeer tevens via e-mail laten verlopen. Aangezien dit onze voorkeur geniet vragen wij u om uw e-mail adres aan de baliereceptioniste door te geven. Zodra dit bij ons bekend is, ontvangt u de digitale declaratie in uw mailbox.

Hoe kies ik een verzekering?

Zorgverzekeraars vergoeden orthodontie zeer verschillend in hun aanvullende verzekeringen. Sommige verzekeraars hanteren vergoedingenlijst die zeer ondoorzichtig zijn en meestal beperkt vergoeden. Wij adviseren u vooraf bij uw zorgverzekeraar te informeren  of orthodontie vergoed wordt. Indien nodig kunt u uw pakket aanpassen voordat uw met de beugelbehandeling start. Op de website van de Vereniging van Orthodontisten (https://www.orthodontist.nl/) vindt u meer informatie onder “Hoe kiest u de juiste zorgverzekeraar?”.

Wat vergoedt uw verzekering?

Het afsluiten van een verzekering is een aangelegenheid tussen verzekeraar en verzekerde.

Meer informatie over aanvullende verzekeringen vindt u op:

www.vergelijkmondzorg.nl/orthodontie
www.gezondkindergebit.nl/beugels/kosten-en-vergoedingen
Zorgwijzer tot 18 jaar
Zorgwijzer volwassenen

beeld-400v2
praktijkruimte
Échte Orthodontist
Wij zijn extern gecertificeerd
(ISO 9001)
Hoge patiënttevredenheid (8,4)
Lees verder over kwaliteit
Snel eerste afspraak
Bij ons geen lange wachttijd. Na uw aanmelding heeft u snel een eerste afspraak.
Aanmelden eerste afspraak
Praktische Locatie
Ideaal gelegen naast winkelcentrum Dukenburg. Goed bereikbaar met auto, trein en bus. Makkelijk parkeren.
Bekijk de route
ortho-footer-1200-april2023
orthodontiepraktijk-dukenburg-logo-400px
NvvO_logo2019
Orthodontistenpraktijk Nijmegen Dukenburg
Zwanenveld 9080k
6538 SC Nijmegen
tel 024-3440837
Openingstijden
maandag t/m donderdag
van 8:30 uur tot 17.00 uur
Telefonisch bereikbaar
maandag t/m donderdag
tussen 08.30 uur en 12.00 uur
en tussen 13.30 uur en 16.00 uur