Onzichtbare beugels

Is een onzichtbare beugel mogelijk?

Wij krijgen regelmatig vragen of het mogelijk is om tanden en kiezen te verplaatsen met een beugel die minder opvalt. In geval van kleinere gebitscorrecties is het inderdaad mogelijk om met onzichtbare beugels te werken. De onzichtbare beugel is gemaakt van dun transparant kunststof waardoor deze niet of nauwelijks te zien is door de mensen om je heen. Deze hoesjes schuif je over je tanden en kiezen. In geval van zeer kleine gebitscorrecties gaat het om 1 bitje per kaak. In geval van uitgebreide gebitscorrecties gaat het vaak om meerdere bitjes die na elkaar gedragen dienen te worden. Let op: de hier beschreven onzichtbare beugels zijn niet in alle gebitsituaties mogelijk. Informeer binnen onze praktijk naar de mogelijkheden.

Ortho Aligners

In geval doorzichtige bitjes niet mogelijk zijn?

Gebitscorrecties die niet met doorzichtige bitjes kunnen worden uitgevoerd zijn vaak wel mogelijk met de conventionele vastzittende apparatuur, dus met een slotjesbeugel (plaatjesbeugel). Binnen onze praktijk kan er in die gevallen worden gekozen voor keramische (“witte”) brackets. Deze brackets zijn echter wel wat duurder. Houdt u er tevens rekening mee dat de draadboog die door de slotjes loopt altijd metaalkleurig is en dat de genoemde keramische brackets ook voor een klein stukje metaalkleurig zijn. Bespreek de mogelijkheden van keramische brackets met de orthodontist. Hij kan de keramische brackets laten zien op een demonstratie-gebit.

De onzichtbare beugel

  • keramische blokjes
  • Ortho Aligners
  • essix
keramische-brackets
girl fixes transparent aligner for dental treatment
ortho-footer-basis-2018-v3a
orthodontiepraktijk-dukenburg-logo-grijstint-450px
bottom_vvo
Orthodontistenpraktijk Nijmegen Dukenburg
Zwanenveld 9080k
6538 SC Nijmegen
tel 024-3440837
Openingstijden
maandag t/m donderdag
van 8:30 uur tot 17.00 uur
Telefonisch bereikbaar
maandag t/m donderdag
tussen 08.30 uur en 12.00 uur
en tussen 13.30 uur en 16.00 uur
Wilt u advies of een vrijblijvend gesprek over een beugel voor uw kind of uzelf? Wij helpen wij u graag aan een beter en gezond gebit.