FAQ, veel gestelde vragen

Doet een beugel pijn?

In het algemeen geeft een nieuwe beugel in het begin enig ongemak. De aard van het ongemak verschilt per type beugel en tijdens het plaatsen of aanmeten van een beugel worden instructies meegegeven over wat te doen bij pijnklachten of als er iets stuk gaat. Over het algemeen verdwijnen de pijnklachten na enige tijd. Neem contact op met onze praktijk in geval er na enige tijd toch nog (pijn)klachten blijven.

Tot welke leeftijd is een beugel mogelijk?

In principe is er geen leeftijdsgrens voor een orthodontische behandeling. Het verschil met kinderen is dat de kaak van een volwassene volgroeid is. Sommige behandelingen zijn daarom niet geschikt voor volwassenen. Voor deze groep zijn wel speciale beugels ontwikkeld, die minder zichtbaar zijn. Kijk eens bij “Orthodontie voor volwassenen”  op deze site.

Is een beugel gek?

Na het aanmeten van een beugel treedt normaal gesproken een gewenningsfase in. Maar een beugel komt heel vaak voor, kijk maar eens rond op school of bij vrienden thuis. Het is net als met het dragen van een nieuwe bril of een nieuw kapsel: na een tijdje weet iedereen niet beter en valt het nauwelijks meer op!

Hoe lang moet ik een beugel?

Dat is voor iedereen verschillend. Bij het bespreken van het beugelplan wordt voordat de beugel(s) worden geplaatst een inschatting gemaakt hoe lang de beoogde behandeling zal duren. Gemiddeld duurt een beugelbehandeling 2 tot 2,5 jaar, maar dit kan ook korter of langer zijn. Een beugelbehandeling bestaat vaak uit verschillende type beugels. Kijk maar eens bij het kopje “beugels” op deze site.

Wat kost een beugelbehandeling?

De kosten voor een behandeling zijn erg verschillend en afhankelijk van het type behandeling. Tijdens de behandelplanbespreking wordt een uitgewerkt kostenoverzicht meegegeven, zodat kosten duidelijk zijn voordat een beugel wordt aangemeten. Overigens zijn alle tarieven landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Zie ook  “Tarieven” op deze site.

Wat vergoedt mijn verzekering?

Veel zorgverzekeraars bieden een aanvullende verzekering aan waar orthodontie in de vergoeding zit. Sommige verzekeringen vergoeden een deel van de behandeling, andere verzekeringen vergoeden tot een maximum bedrag en er zijn ook verzekeringen die een gehele beugelbehandeling vergoeden. Het selecteren van een zorgverzekeraar die bij u past is een aangelegenheid tussen verzekerde en verzekeraar. Zie ook  “Tarieven” op deze site.

Moet ik meteen betalen?

Nee, alle nota’s worden eerst door Netpoint Factoring ingediend bij de verzekering. Is er sprake van een gedeeltelijke vergoeding of is orthodontie niet meegenomen in de (aanvullende) verzekering, dan wordt de nota via Netpoint Factoring thuisgestuurd, per e-mail of per post. De betalingstermijn is dan nog 30 dagen. Kijk voor een overzicht van uw nota’s op de website van Netpoint Factoring.

Ik heb een klacht. Wat nu?

Het kan altijd voorkomen dat u niet tevreden bent over een behandeling in onze praktijk. We vinden dat vervelend. Het is belangrijk om dit eerst met de orthodontist te bespreken. Meestal geeft een gesprek al veel verheldering en lukt het om snel samen tot een oplossing te komen. Lukt dat niet, dan is onze praktijk aangesloten bij de KNMT Klachtenservice. U kunt hier hulp krijgen bij het oplossen van uw klacht.

beeld-400v2

Kwaliteit staat centraal

  • alleen échte orthodontisten
  • NVvO branchecertificaat
  • patiënttevredenheid gemiddeld 8,4
  • ISO 9001
NvvO_logo2019
108_150_v2
Échte Orthodontist
Wij zijn extern gecertificeerd
(ISO 9001)
Hoge patiënttevredenheid (8,4)
Lees verder over kwaliteit
Snel eerste afspraak
Bij ons geen lange wachttijd. Na uw aanmelding heeft u snel een eerste afspraak.
Aanmelden eerste afspraak
Praktische Locatie
Ideaal gelegen naast winkelcentrum Dukenburg. Goed bereikbaar met auto, trein en bus. Makkelijk parkeren.
Bekijk de route
ortho-footer-1200-april2023
orthodontiepraktijk-dukenburg-logo-400px
NvvO_logo2019
Orthodontistenpraktijk Nijmegen Dukenburg
Zwanenveld 9080k
6538 SC Nijmegen
tel 024-3440837
Openingstijden
maandag t/m donderdag
van 8:30 uur tot 17.00 uur
Telefonisch bereikbaar
maandag t/m donderdag
tussen 08.30 uur en 12.00 uur
en tussen 13.30 uur en 16.00 uur